vår story

                                       
 

Varför ska man krångla till det? Så tänkte vi 1998 när vi öppnade TANT GRÖN en dag i juni. Det fanns en liten lokal på gården som stod tom och vips så var det en gårdsbutik med egna bär och grönsaker. Aldrig hade vi kunnat drömma om att denna lilla butik skulle få så mycket uppmärksamhet!

På gården där TANT GRÖN och ELIN ARVID finns är historian väl bevarad. Både i byggnaderna och i ägarelängden. Hur gammal den egentligen är vet vi inte säkert. Den första kartan som finns är från år 1821. Det är lätt att känna historiens vingslag här på gården.  Den har nu gått från far till son,  mor till son och far till dotter i sex generationer.  Som sjätte generation tog vi över 1995.

På det gamla fotot, som har blivit butikernas signum, ser du Elin o Arvid Andersson med sina barn. Bilden är taget i slutet av 1920-talet. I huset till höger på bilden finns idag Butikerna på gården.  Fotograf okänd.

Välkomna hem till oss!

Anna-Karin o Nils
Emma, Annelie, Alba, Selma, Ebba

Våra butiker idag

TANT GRÖN är idag en unik gårdsbutik. Här finns allt från egenproducerat till världkända delikatesser. Ost är vår last! Vi har mer än 100 olika godbitar. Dessutom olivoljor, marmelader, pasta, choklad och över 50 olika sorters te i lösvikt. Välkommen till en smakfull upplevelse mitt ute på landet!

Vi tycker inte bara om smak, vi tycker om stil också. Det blev starten till en ny butik här på gården, ELIN ARVID.  Lokalen fanns men var ett stall som byggdes om till en fräsch och ombonad klädbutik 2011.
Så nu finns här både stil och smak under samma tak.

Bjärehalvöns Saluhall som vi byggde under 2022 och är nu klar. Här finns möjlighet för dig som producent att hyra plats för att sälja och marknadsföra dina produkter. Även för dig som villa ha ett möte eller hålla ett föredrag kan hyra Saluhallen. Plats för 50 personer med möjlighet till bild o ljud. 
Kontakta oss på tel 0733-300001 eller mejl butikernapagarden@bpg.se. 

#BUTIKERNAPAGARDEN